Decretele de aplicare a reglementarilor privind inter-profesionalitatea sunt fundamentate pe Ordonanta nr. 2016-394 din 31 martie 2016 privind societatile constituite pentru exercitarea in comun a mai multor profesii liberale supuse unui statut legislativ sau de reglementare sau al carui titlu este protejat.

Publicăm decretele de aplicare a ordonanţei privind inter-profesionalitatea (societăţi pluri-profesionale de exerciţiu) publicate în Franţa la 5 mai 2017, în limba franceză şi traducerea acestora în limba română.

Toate decretele de aplicare a reglementarilor privind inter-profesionalitatea sunt fundamentate pe Ordonanţa nr. 2016-394 din 31 martie 2016 privind societăţile constituite pentru exercitarea în comun a mai multor profesii liberale supuse unui statut legislativ sau de reglementare sau al cărui titlu este protejat. (Ordonanţa sub formă de PROIECT a fost publicată  pe site-ul UNBR la 10 martie 2016.)

Această ordonanţă este fundamentată la rândul ei pe art. 65 din Legea nr 2015-990 din 6 august 2015 dezvoltarea, activitatea şi egalitatea de şanse economice  (denumită Legea MACRON).

Reamintim şi Rezoluţia privind principiile de integritate în activităţile desfăşurate de avocaţi în profesii compatibile cu profesia de avocat şi în conlucrările interprofesionale pentru furnizarea de servicii profesionale integrate, adoptată de Congresul avocaţilor 2015, care a analizat problematica.