UNBR a initiat pe site-ul sau rubrica "Congresul avocatilor 2018". Congresul are ca tema de baza "Secretul profesional al avocatului".

UNBR a initiat pe site-ul sau rubrica "Congresul avocatilor 2018". Congresul are ca tema de baza "Secretul profesional al avocatului".

UNBR a inițiat pe site-ul său rubrica „Congresul avocaților 2018”. Congresul are ca temă de baza „Secretul profesional al avocatului”.

Grupul de lucru constituit pentru pregătirea Secțiunii Congresului în care va fi tratată tema de bază a acestuia s-a propus să fie abordate cel puțin următoarele subteme:

– PercheziÈ›iile formelor de exercitare a profesiei;
– Interceptarea È™i înregistrarea convorbirilor telefonice ale avocatului;
– Controlul corespondenÈ›ei private a avocatului;
– Comunicare necontrolată între avocat È™i client;
– Secretul profesional în relaÈ›ia avocat-client.

Avocații interesați sunt invitați să transmită pe adresa de e-mail congres2018@unbr.ro materiale, note, observații, puncte de vedere, propuneri de perfecționare a reglementărilor în materia respectării secretului profesional, inclusiv cazuri practice de încălcare a secretului profesional și consecințele acestora (fără a fi obligatorie identificarea persoanelor implicate, etc.)

Se intenÈ›ionează selectarea materialelor care au impact asupra exercitării profesiei, pentru a se propune Congresului analize practic – aplicative, cu consecinÈ›e în ce priveÈ™te perfecÈ›ionarea bunelor practici în materie.