Scrisoare de multumire. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania multumeste membrilor Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii a Senatului Romaniei si avocatilor senatori, prezenti la dezbaterile comisiei din ziua de 11 dec

Scrisoare de multumire. UNBR multumeste membrilor Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii a Senatului Romaniei si avocatilor senatori, pentru sprijinul acordat in rezolvarea sesizarilor formulate de barouri si avocati, in legatura cu deposedarea ilegala de telefoane, tablete si laptopuri

U.N.B.R.
Nr. 436-ORG-2018
Data: 17.12.2018

Către,

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului României

ÃŽn atenÈ›ia: domnului senator Iancu CARACOTA – PreÈ™edintele Comisiei

Uniunea Națională a Barourilor din România mulțumește membrilor Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții a Senatului României și avocaților senatori, prezenți la dezbaterile comisiei din ziua de 11 decembrie 2018 pentru sprijinul acordat în rezolvarea sesizărilor formulate de barouri și avocați, în legătură cu deposedarea ilegală de telefoane, tablete și laptopuri, a apărătorilor, la parchete și secțiile de poliție.

Astfel de situații apar ca o culpabilizare apriorică și generică a avocaților, de neconceput într-un stat de drept, cu efecte negative asupra imaginii justiției, nu numai a avocaturii. Acestea nu au niciun temei legal și constituie o amenințare pentru principiul secretului profesional al avocatului și o încălcare a art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Ne exprimăm convingerea că dialogul dintre Comisia pe care o reprezentați și U.N.B.R. va continua, în beneficiul cetățeanului și al statului de drept.

Cu considerație,
av. dr. Gheorghe Florea
Președintele U.N.B.R.


Download PDF