Baroul Galati: Informare a Curtii de Apel Galati privind Sistemul Informatic "Transmitere Document Securizat (TDS)"

Curtea de Apel Galati a transmis Baroului Galati o informare privind introducerea la nivelul tuturor instantelor din circumscriptia sa a Sistemului Informatic "Transmitere Document Securizat (TDS)".

Curtea de Apel GalaÈ›i a transmis Baroului GalaÈ›i – dl. decan av. Ion Popa – o informare privind introducerea la nivelul tuturor instanÈ›elor din circumscripÈ›ia sa a Sistemului Informatic ”Transmitere Document Securizat (TDS)”.

Sistemul informatic are două componente:
– prima constă în crearea dosarului electronic, prin scanarea tuturor documentelor depuse în dosarul instantei (cu păstrarea dosarului în format hârtie), operaÈ›iune care permite accesul părÈ›ilor ÅŸi altor participanÈ›i la distantă, prin internet, la propriul dosar de judecată;
– a doua componentă constă în comunicarea electronică, prin e-mail È™i SMS, a documentelor (link-uri către cereri de chemare în judecată, întâmpinări, răspunsuri, hotărâri ÅŸ.a.) către părÈ›ile care sunt de acord cu această formă de comunicare.

Avocații […] pot avea acces în sistem și direct prin accesarea site-ului cagl.ro (sau cagalati.ro), urmând a primi prin SMS un cod pentru accesul în aplicația TOS.

Avocații […] pot încheia un protocol pentru comunicare electronică prin Curtea de Apel Galați pentru toate instantele din subordine, dispensând astfel de necesitatea de a-și da acordul pentru comunicare electronică în fiecare dosar și de primirea SMS-urilor cu codul de confirmare.

Informarea completă a Curții de Apel Galați poate fi accesată AICI