APEL CATRE BAROURI ȘI FORMELE DE EXERCITARE A PROFESIEI DE AVOCAT. ANUNȚ DE SELECȚIE PENTRU PROIECTUL EUROPEAN MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS

APEL CATRE BAROURI ȘI FORMELE DE EXERCITARE A PROFESIEI DE AVOCAT. ANUNȚ DE SELECȚIE PENTRU PROIECTUL EUROPEAN MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS

APEL CĂTRE BAROURI ȘI FORMELE DE EXERCITARE A PROFESIEI DE AVOCAT

ANUNÈš DE SELECÈšIE PENTRU PROIECTUL EUROPEAN MULTILATERAL EXCHANGE OF LAWYERS

Informații despre proiect

Uniunea Națională a Barourilor din România participă în calitate de partener la Proiectul MULTILAW  al cărui scop este schimbul de avocați între țările Uniunii Europene (UE) care urmărește să permită o mai mare mobilitate a avocaților în cadrul Uniunii Europene și să contribuie la dezvoltarea unei culturi judiciare europene.

Proiectul este condus de Fundația Europeană a Avocaților, în parteneriat cu barourile din Atena și Paris, consultanții juridici din Polonia și barourile naționale din România, Lituania, Spania și Republica Cehă. În cadrul proiectului, avocații din 7 state membre ale UE vor avea posibilitatea de a fi instruiți în străinătate în instituțiile gazdă din sectorul juridic.

Pe durata proiectului au fost prevăzute 4 perioade de schimb între avocații europeni.

Primele 3 etape de participare la program s-au desfasurat  în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, martie –iunie 2018, octombrie- decembrie 2018, luând în considerare preferinÈ›ele È™i disponibilitatea posturilor în instituÈ›iile gazdă.

A patra etapă de  schimburi va avea loc în perioada ianuarie-aprilie 2019.

În aceasta etapa 3 avocați romani sunt  trimiși în străinătate în instituțiile din țările participante la proiect, iar U.N.B.R. – prin instituțiile/entitățile selectate,  va găzdui 3  avocați europeni, in functie de optiunile aplicantilor din alte tari.

Durata fiecărei plasări va fi de două săptămâni, iar instituțiile gazdă din țările partenere vor fi fie barouri locale sau naționale, fie forme de exercitare a profesiei de avocat, de preferință  cu activități transfrontaliere în Europa.

Schimburile nu au niciun cost pentru instituțiile beneficiare, iar cheltuieli de deplasare, de ședere și de cazare ale avocaților participanți sunt acoperite de Comisia Europeană si parțial de avocații selectați să participe în proiect.

Informații privind procesul de selecție al instituțiilor gazdă din România pentru runda a 4 a

U.N.B.R. inițiază procesul de selectare a 3 instituții gazdă (barouri și forme de exercitare a profesiei de avocat)  pentru avocații europeni selectați în proiect dintr-un alt stat UE. 

Avocații selectați  în proiect pentru runda a 4 a care vor opta pentru desfasurarea  activitatilor din proiect in Romania  vor fi comunicati ulterior.

Oferta fermă de a primi  astfel de avocați străini în schimbul de experiență  trebuie să conțină  următoarele explicații:

– ÃŽn cazul barourilor – indicarea formelor de exercitare a profesiei din cadrul baroului care își manifestă intenÈ›ia de  a asigura condiÈ›iile pentru desfășurarea acestui schimb de experiență, indicarea domeniilor de practică  ale acestora, adresa de e-mail, telefon È™i persoana de contact; implicarea in mediatizarea in randul formelor de exercitare a profesiei inscrise pe Tabloul avocatilor a proiectului si facilizarea implicării formelor de exercitare a profesiei în asigurarea derulării proiectului;

– ÃŽn cazul formelor de exercitare a profesiei –  manifestarea intenÈ›iei de  a asigura condiÈ›iile pentru desfășurarea acestui schimb de experiență, indicarea domeniilor de practică  ale societății, confirmarea asigurării unei îndrumări în limba engleză,  adresa de e-mail, telefon È™i persoana de contact.

Constituie un avantaj  desfășurarea unor activități transfrontaliere în Europa.

Propunerile pot fi trimise prin e-mail la următoarea adresă: unbr@unbr.ro, cu menționarea în titlul mesajului  a titlului proiectului  precum și a perioadei de schimb pentru care se exprima disponibilitatea.

Termenul limita de primire a propunerilor este 19  noiembrie 2018.

Multilateral Exchange of Lawyers – Practical guide

Application form (4th round)